Aanbevelingen

Las PersLas-Pers over High Level Recruitment.

De Herbertsgroep doet de naam High Level Recruitment 100% eer aan. Ze bieden een recruitment traject aan van een hoog niveau, voor een zeer schappelijke prijs. Vanaf het eerste moment, tot aan de indiensttreding van mijn nieuwe medewerker, bieden ze een actieve begeleiding en betrokkenheid die wij niet eerder zijn tegengekomen.

Mark en Helmiek gebruikten een vooraf opgesteld functieprofiel om meer te weten te komen over de functie, de potentiele kandidaat en mijn organisatie. De Herbertsgroep beoogt mensen te willen helpen naar een functie die langdurig is. Dit doen ze als geen ander dankzij hun enorme mensenkennis en behulpzaamheid. Ik kreeg de mogelijkheid om de keuzes te maken die ik wilde en zij assisteerden bij alles wat ik nodig had. Door de aanwezigheid van Mark tijdens de sollicitatiegesprekken was hij in staat om de juiste adviezen te geven tijdens het keuzeproces.

Mijn nieuwe medewerker is inmiddels aan het werk en levert goede resultaten; wat wil een werkgever nog meer? Voor ieder die overweegt om het recruiteren van nieuwe professionals uit te besteden, kan ik een samenwerking met Mark en Helmiek zeker aanraden. Zij weten hoe ze met mensen om moeten gaan..

Met vriendelijke groet,

Paul Kocken

Algemeen Directeur Las-Pers

 

synthomerSynthomer over High Level Recruitment

Flexibiliteit! Als ik het recruitment traject van Herbertsgroep in 1 woord zou moeten omschrijven, is dit flexibiliteit. Ik koos voor een samenwerking met Helmiek & Mark, omdat zij al kennis hadden van onze organisatie. Dit schepte een bepaalde verwachting van hun inschatting wie er goed binnen ons bedrijf zou passen en dit hebben ze uitstekend waar gemaakt.

Synthomer is een internationaal gerichte organisatie met een moederbedrijf in het Verenigd Koninkrijk. Zodoende was een goede beheersing van de Engelse taal een belangrijke eis. Daarbij vond ik het erg fijn om te merken dat het voor Mark geen enkel probleem was om de sollicitatiegesprekken in het Engels te voeren. Dit zorgde er direct voor dat de communicatie met de collega’s in het buitenland soepel verliep en er vlot keuzes gemaakt konden worden. Doordat ze de juiste vragen wisten te stellen, konden we gezamenlijk een goed profiel opstellen over de functie.

Door eerdere samenwerkingen met Helmiek had ik er vol vertrouwen in dat ze mij goede kandidaten zouden voordragen die goed zouden passen in onze bedrijfscultuur. Toen ik 4 zeer diverse kandidaten voorgedragen kreeg, had ik echt het gevoel dat ik iets kon kiezen zonder dat ik verkeerd zat. Dit geeft een stuk rust in het keuzeproces.

Al met al ben ik overtuigd van de toegevoegde waarde die de Herbertsgroep levert bij het vinden van nieuw personeel. Ik hoef dan ook niet te twijfelen of ik ze een volgende keer weer in zou huren. Los van professionaliteit en flexibiliteit, zijn ze een fijne sparringpartner voor elke ondernemer.

 

Met vriendelijke groet,

Ronald Arenz

Operationeel Directeur Synthomer