High Level Recruitment

Bij Herbertsgroep staan we voor teambuilding. Mensen zijn van nature sociale dieren en functioneren het beste in een omgeving van persoonlijkheden die hen aanvullen. Uit onderzoek blijkt dat slechts 9% van de werknemers in Nederland 100% tevreden is met hun werk. 11% is zelfs zodanig ontevreden dat zij uitsluitend naar hun werk gaan, om betaald te krijgen.

“100% van onze matches werken nog steeds met veel plezier samen.”

Wij willen weten wat een mens motiveert om ’s ochtends uit bed te komen. Zodoende staat gedurende het proces van intakegesprek tot het ondertekenen van de arbeidsovereenkomst persoonlijke aandacht hoog in het vaandel. In het traject ontdekken wij de kwaliteiten, passie, ambities en kernwaardes van beide partijen. Deze vier pijlers creëren een compleet andere manier van samenwerken. Hierdoor is iedereen gebaat bij de matches die wij maken met hen.

Werkgever en werknemer ontmoeten elkaar pas na meerdere uitgebreide gesprekken met beide partijen. Hierbij kan het gebruik van testen of onderzoeken essentieel zijn. De sollicitatiegesprekken die hierop volgen, vinden plaats met een van onze recruiters als toehoorder. Uit ervaring is gebleken dat kandidaten dit als prettig ervaren, omdat er een bekend gezicht aanwezig is. Voor opdrachtgevers zijn wij er als een sterke sparringpartner. Als High Level Recruiters geloven wij in deze aanpak, omdat er tijdens het dienstverband een team ontstaat in plaats van een groep losse werknemers.

Helmiek Herberts – van Zwam en Mark Herberts

Helmiek houdt zich als arbeids- en organisatiepsycholoog bezig met het afnemen van psychologische onderzoeken.
Mark houdt zich bezig met de selectie van kandidaten en verzorgt het recruitment voor werkgevers.

profiel