Referenties assessments

Bas de Kort, Hoofd Logistiek van RaakStaal, Groothandel voor staal, rvs en aluminium:

“Wij hebben een aantal medewerkers bij de Herbertsgroep laten testen om duidelijkheid te verkrijgen of zij het niveau en de competenties hebben om intern opgeleid te worden. Wij willen investeren in onze mensen maar we willen niet dat dit op een teleurstelling uitdraait voor beide partijen. Met de objectieve testresultaten weten we welke mogelijkheden onze medewerkers hebben. Het verslag van het assessment was helder en bevat voldoende handvatten voor ons om verder te kunnen”.

 

Vy Doan, Hoofd personeelszaken van Padifood Service BV, authentic Asian cuisine:

“Al jaren laten wij de Herbertsgroep nieuwe en huidige medewerkers een assessment afnemen om te beoordelen of iemand voldoet aan de eisen van de functie. Hierdoor weten we zeker dat de mensen de persoonlijke kenmerken hebben om een functie goed te vervullen en waar eventueel aandachtspunten liggen. Door een snelle en goede invulling van het assessment met een prettig leesbaar verslag gaat er geen kostbare tijd voor ons verloren. De Herbertsgroep is daarnaast ook altijd bereid om op een later moment nog het verslag door te spreken en ons te adviseren voor een goede begeleiding van onze medewerkers”.

 

Ruud Beekman, Hoofd P&O van Schrijvers Technische Installaties:

“Al onze leidinggevenden worden getest door de Herbertsgroep. Daardoor weten we wie de functie aankan en komen we niet voor verassingen te staan. We weten waar de aandachtspunten liggen van onze huidige mensen en/ of nieuwe medewerkers die een functie gaan vervullen. Het tijdspad tussen het verstrekken van de opdracht en de ontvangst van het verslag is altijd kort. Daardoor is het mogelijk om snel een besluit te nemen. Prettig voor ons en de kandidaat. Doordat het verslag helder en duidelijk is, weten we hoe we verder moeten handelen”.